Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2012 22:55 - Какво ли разбирам?
Автор: cveti933 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3128 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Защо е толкова лошо отношението към управлението на Бойко Борисов и неговата партия?
Ясно е, че стотици хиляди пъти са ни повтаряли, че пари няма, че растат само данъците, таксите, цените, а доходите - не.. И как нямало пари за увеличение на заплатите, а има за магистрали? 
За мен отговорът е много прост. Да се върнем десетилетия назад, когато тепърва е започнало строителството на железопътните мрежи в държавите. Често наричат железниците "кръвоносната система" на всяка една страна. И следователно правителствата са съсредоточили много средства и време в строителството и развитието на ЖП системата.  Аналогично и на цялата индустриализация. Хората са работили срещу не много справедливо заплащане, работното време е било не само 8 часа.
Днес, според мен, правителството не строи, но укрепва тази "кръвоносна система". В дългосрочен план, веднъж завършени, магистралите ще осигуряват значителна част от БВП на България. 

Друго е вече нивото на образованието, здравеопазването, културата, икономиката... Но защо всички обвиняват онзи, който е избран да управлява? Манталитетът на българина е по-големият проблем. Избрали сме някой да ни защитава интересите и това. Дотук приключва задължението ни да работим за държавата си. И защо? Защото някой трябва да свърши нашата работа вместо нас.
Хиляди хора учат само за да вземат някаква диплома, но когато дойде време да приложиш това, за което пише в дипломата ти, че си много добър - ти се оказваш некадърен. И със съжаление казвам, че много голяма част от моето поколение е точно това. 
От друга страна - за да имаш претенции за голяма заплата, за добри условия на труд и за добро отношение в работната си среда, трябва да имаш нещо, с което да заслужиш това. Е, как да стане, като ти не си готов да допринесеш за добрите условия и отношения и да се трудиш усилено за справедливо заплащане. Всеки гледа да си прави оглушки, някой друг да му свърши работата...

Какво да ви кажа... Всеки знае да критикува, но не й да реагира правилно на критика към него самия...
Не разбирам от политика, но разбирам донякъде от икономика... 
И щели да влагат еди-колко-си милиона за интеграция на ромите - образование, жилища, работни места, осигуровки... Има и такива, които искат това. Но за повечето можем да кажем, че едва ли мечтаят и бленуват да се образоват и да печелят с ЧЕСТЕН труд парите си. Няма начин това да стане, щото иначе няма как да празнуват празниците си толкова показно и шумно. Мисълта ми е, че вложените пари няма да имат ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ.

Нещо, което ще има, е магистралата....



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Отношението е лошо
26.10.2012 23:56
понеже ББ е побъркал се диктатор. Нека да се маха, пък каквото остане все ще е добро на фона на неговото отсъствие
цитирай
2. sorrowfulwolf - =)
27.10.2012 07:34
Борисов е лош министър-председател :) Политолог съм и поразбирам от добро и лошо управление :)
цитирай
3. анонимен - пенсионер
27.10.2012 09:40
И защо според Вас,тези недообразовани и мързеливи българи в чужбина получават прилични заплати,след десетина години взимат и някакви пенсии с които може да се преживява,а в България не могат да стигнат не само жизненият минимум но дори и границата на абсолютната бедност.След като твърдите че разбирате от икономика,предполагам че ще се съгласите че при една отворена пазарна икономика цените в България не могат съществено да се различават от европейските.Как да се оцелява при тези цени с българските доходи.Не виня за сегашното състояние само Б.Б.а всички управници от последните 30 години.Сега той е в светлината на прожекторите и цялата омраза се фокусира в неговата персона.Следващият също няма да бъде по-добър,системата произвежда само престъпници и тирани.Не напразно един от упреците на ЕС към България е че власта се е сраснала с престъпноста.Не виждам демократичен изход от положението.
цитирай
4. cveti933 - отговор
24.03.2013 01:10
за какви доходи говорим, ръст в доходите може да има, когато има ефективно действаща икономика. Когато по-голям дял имат услугите от производството, как да говорим за доходи? Какво произвеждаме, какво продаваме? Български краставици за 4 лева и гръцки за 2.50 лева? Как да стане?
И тези кадърни и честни българи зад граница... те не са ли там, щото някой малоумник или племенник на лелята на братовчеда на сестра му не е заел съответното работно място, което е било по-подходящо за вече емигранта?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cveti933
Категория: Лични дневници
Прочетен: 203455
Постинги: 124
Коментари: 132
Гласове: 945
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930